Lerobbant autóját kiskorú gyermekével vontatta el

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a szolnoki, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfivel szemben, aki a 15 éves gyermekét ültette egy személygépkocsi volánja mögé, hogy vontassa az általa vezetett másik, üzemképtelen személygépkocsit, azonban a rendőrök megállították őket.

A vádirat szerint a 42 éves férfi Hódmezővásárhelyen, 2022. március 3-án, a délelőtti órákban átengedte a járművezetői engedéllyel nem rendelkező 15 éves fiának annak a személygépkocsinak a vezetését, amely mögé kötött egy másik, forgalomból kivont, üzemképtelen személygépkocsit azért, hogy azt Hódmezővásárhelyről Szolnokig elvontassák. A férfi a vontatott gépjárművet vezette, így indultak el Szolnok felé, azonban Rákócziújfaluhoz közeledve, a 442-es számú főúton a rendőrség igazoltatta őket. A férfit korábban, 2021 áprilisában a bíróság szabálysértési eljárásban 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek